California Tour 2017: Where excellence is the order of the day!

California Tour 2017: Where excellence is the order of the day!

We have just wrapped up Podere Sapaio’s annual California Tour, which proved to be rich in interesting encounters and new ideas.

The tour kicked off with a dinner-tasting at San Francisco’s excellent two-Michelin-star Acquerello restaurant, a staunch promoter of all Made in Italy produce, and it was in this attractive location that on 19 April, Podere Sapaio was the highlight of a vertical tasting of important vintages, ranging from 2006 to 2014. Podere Sapaio was also proud to welcome the Consul for Italy Lorenzo Cortona, to its aperitivo.

From San Francisco, we went on to the enchanted setting of Pebble Beach Resort Golf Club for the 10th Edition of Pebble Beach Food & Wine (April 20-23). One of the most important food & wine festivals in the USA, it is attended by more than 250 wineries from around the world and more than 100 celebrity chefs, making it a truly unique experience. It was here that we presented our wines to a knowledgeable international audience, who were extremely interested in our products.

From San Francisco to Los Angeles... the tour took in a number of stops, with tastings and wine evenings all over the wine lands, but especially in large vineyards and of excellent wines. We have strong bonds to this land thanks to all those who, through their own gastronomic activities, have continued to uphold Italy’s name and that of its products throughout the world.

It is for this reason that we would like to thank all those who have helped in enriching this wonderful experience: our dear friend Debbie Zachareas, who rounded off our trip by opening the doors of her home for an evening in the company of fine wines and friends; Emanuele Bartolini and Anna Abney Bartolini of “La Balena” restaurant (Carmel), Sauro Mosti and Roberto Facciolla of “Toscana” restaurant, Celestino Drago owner of “Pastaio” restaurant, Dario Pieropan of Pieropan Cellars, Osteria “Mozza” in Los Angeles and “Caffé Pinguini“; not to mention our two faithful companions, Lyra Wine Cellar importer Cristian Valbruzzoli and Agatino Failla of Cantina Benanti, who along with Podere Sapaio, helped to spread small pearls of Italy throughout California.

MASSIMO PICCIN

Photos Valbruzzoli Cristian. Thank you. 


 

California Tour 2017: la parola d’ordine si riconferma “eccellenza”!

Si è appena concluso il Tour californiano di Podere Sapaio per il 2017, e anche quest’anno si è rivelato ricco di incontri importanti e nuovi stimoli.

Per iniziare, una cena-degustazione al Ristorante Acquerello di San Francisco, un’eccellenza a due stelle Michelin, che ha fatto del gusto made in Italy la propria missione. Ed è in questa rinomata location che il 19 aprile scorso, Podere Sapaio è stato protagonista di una degustazione verticale con annate importanti, che vanno dal 2006 al 2014. All’aperitivo Podere Sapaio ha avuto inoltre il piacere di avere come ospite il Console per l’Italia Lorenzo Cortona.

Da San Francisco alla incantata cornice del Pebble BeachResort Golf Club per la 10^ Edizione del Pebble Beach Food&Wine (20-23 aprile), uno dei più importanti Festival dedicati al vino e al cibo degli States, a cui hanno partecipato oltre 250 cantine provenienti da tutto il mondo e più di 100 celebrity chef, rendendolo un’esperienza davvero unica. Qui abbiamo presentato i nostri vini ad un pubblico internazionale molto preparato, che ha mostrato notevole interesse per la nostra produzione.

San Francisco, Los Angeles…tante sono state le tappe del nostro tour, con degustazioni e serate dedicate al vino, in giro per questa terra di divertimenti, ma soprattutto di grandi vigne e di “eccellenti” vini. Un Paese che sentiamo vicino, grazie anche a tutti coloro che, attraverso la propria attività enogastronomica, tengono alto il nome dell’Italia e dei suoi prodotti nel mondo.

Per questo vogliamo ringraziare tutti quelli che hanno contribuito ad arricchire questa bella esperienza: la cara amica Debbie Zachareas, che ci ha permesso di concludere in bellezza il viaggio aprendoci  le porte della sua casa per una serata in compagnia di ottimi vini e tanti amici; Emanuele Bartolini e Anna Abney Bartolini del Ristorante “La Balena” (Carmel), Sauro Mosti e Roberto Facciolla del Ristorante “Toscana”, Celestino Drago, Dario Pieropan della Cantina Pieropan, l’Osteria “Mozza” di Los Angeles, il “Caffè Pinguini” e il Ristorante “Pastaio”; senza dimenticare i due nostri fedeli compagni di viaggio Cristian Valbruzzoli importatore per Lyra Wine e Agatino Failla della Cantina Benanti, che insieme Podere Sapaio hanno portato in giro per la California piccole perle d’Italia.

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